Buikkunst

Buikkunst is een gipsafdruk van jouw zwangere buik.Een blijvende herinnering aan je zwangerschap. Voor altijd kunnen jij en je kind  zien hoe je je kind hebt gedragen en waar je kind woonde en groeide.Bovendien kun je Buikkunst geheel in je eigen sfeer en beleving ( laten) decoreren waardoor de gipsbuik een nog persoonlijker karakter krijgtHet aanbrengen van het gips is veilig voor moeder en kind. Het door mij laten aanbrengen van het gips is afhankelijk van het model en duurt 30 tot 45 minuten. Het mooiste resultaat krijg je bij een zwangerschapsduur vanaf 34 weken.

In Afrika bestaat  het fenomeen buik-masker al sinds mensen heugenis. Het wordt gebruikt als ritueel relikwie. Wanneer de zwangerschap op zich laat wachten wordt er door de man een houten uitsnede van een zwangere buik gemaakt. Dit buikmasker wordt gebruikt om de vruchtbaarheid te bevorderen.

Als drama docent werkte ik veel met zelf gemaakte gezichtsmaskers. Nu als docent zwangerschapsyoga  kon ik de verleiding niet weerstaan om van al die prachtige buiken, een  buik-masker te maken. Na veel oefenen heb ik een methode  ontwikkeld waardoor de afdruk van de buik stevig blijft en een exacte weergave is van het lichaam. 

Voor meer informatie: info(at)greetjeschaap.nl of 0644 822 959